Het gezicht achter cattery Sapphire & Silk

(voormalig cattery Mittens)

Welkom, mijn naam is Paulette en het gezicht achter cattery Sapphire & Silk. Samen met mijn vriend Maykel, 6 katten en 2 klauwkikkers wonen wij in de omgeving Arnhem. Mijn voorliefde voor dieren kwam al op een hele jonge leeftijd. Van konijnen tot parkieten, ik was er gek op. Van huis uit ben ik echter niet in aanraking gekomen met katten of honden.

 

Op een leeftijd van ongeveer 14 jaar kwam ik in contact met de Ragdoll. Ik keek toentertijd veel animal planet, waaronder Cats101. De ragdoll werd daar ook voorgesteld en ik was op slag verliefd. Het moest helaas 11 jaar duren voordat ik mijn eerste Ragdoll in mijn armen kon sluiten (Mira). Mira was tevens mijn eerste fokpoes. 

 

Vanuit mijn studie Dierwetenschappen heb ik al veel geleerd over genetica, waaronder de basisprincipes van vererving, inteelt en genetische diversiteit. Daarnaast ben ik uiteindelijk tijdens mijn Master dierwetenschappen gespecialiseerd in fokkerij & genetica en diervoeding. Deze kennis probeer ik dan ook toe te passen bij het fokken. 

 

Bij het fokken van dieren komen heel wat dingen kijken. Het is een bewuste keuze die je moet maken om het ras helpen te verbeteren. Het maken van de juiste combinaties om het ras qua gezondheid (bv. inteelt), karakter en uiterlijk te verbeteren naar de rasstandaard. Om het ras gezond te houden is het belangrijk om te testen voor erfelijke ziektes ( HCM, PKD, CIN) en andere ziektes, zoals FIV en FELV. Hierover vindt u meer bij de pagina erfelijke ziektes.  

Sinds 2021 zijn wij overgestapt naar Mundikat, Fife. Wat helaas betekende dat we ook een nieuwe naam moesten bedenken. De cattery heeft daarom de nieuwe naam Sapphire & silk gekregen.

 

In 2024 heb ik ook vakbekwaamheid Besluit houder van honden en katten behaald.